Handlettering doe je zo!

Op verschillende pagina’s en zelfs op tv zie je het voorbij komen, handlettering. Je kunt dit ook wel het moderne kalligraferen noemen. Je zet bepaalde quotes of teksten om in verschillende sierlijke of juist strakke fonts (lettertypes). En dit is helemaal ‘in’. Zo kreeg ik een maand geleden een suggestie van Facebook om lid te worden van de pagina ‘Handlettering doen we zo!’ en zo is het allemaal begonnen.

Ervaring

Vanuit mijn MBO Mediavormgeving opleiding, die toen der tijd nog Grafimedia heette, kreeg ik ook een deel typografie mee, hierdoor is het neerzetten van tekst (ruimte tussen de letters, gelijke stokhoogte enz.) voor mij makkelijker. Daarnaast had ik ook nog materiaal van de opleiding liggen wat goed van pas komt bij het handletteren. Eigenlijk ben je als vormgever constant woorden en teksten aan het vormgeven, deze richting komt dus zeker goed van pas als je een quote of tekst wil omzetten naar een handlettering creatie.

Wat heb je/had ik nodig om te beginnen

  • Fineliner in het zwart of leuke kleurtjes
  • Papier of karton
  • Lijntjesschrift om te oefenen
  • Oefensheets (deze vind je gratis op Pinterest bijvoorbeeld hier)
  • Brush pen
  • Kleurpotloden, stiften of waterverf om er een creatieve touch aan te geven

Je hoeft niet meteen dure pennen/materiaal te kopen, dit heb ik ook niet gedaan. Begin gewoon eens met een simpele zwarte fineliner en stift en je zult zien dat dit ook prima werkt.

Creative Letters

Als klap op de vuurpijl mocht ik van de Facebookpagina ‘Handlettering doen we zo!’ het magazine Creative Letters reviewen. Creative Letters is een creatief magazine vol met DIY projecten, informatie over materiaal, korte interviews, werkbladen en een stukje theorie over bijvoorbeeld typografie. Ik was verrast door de vele DIY projecten die niet alleen leuk zijn om te doen maar waar je ook inspiratie van krijgt. Nieuwsgierig geworden? Je kunt hem hier bestellen en ben je lid van de Facebookpagina ‘Handlettering doen we zo!’ dan krijg je ook nog eens 10% korting op alles met een kortingscode die op de pagina te vinden is.

Tegenwoordig is handlettering dus helemaal hip en dat is ook niet zo gek want het is gewoon super leuk en ontspannend om te doen (vind ik). Ook handletteren? Bekijk dan de Facebookpagina van ‘Handlettering doen we zo!’ of mijn Pinterest bord Handlettering voor inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.