Toveren met de naaimachine

Toveren met de naaimachine noem ik het inderdaad, want net als bij het haken zat ik me ook te verbazen wat voor mooie creaties men kan maken met stof. Broekjes, jurken, leggings, truien, etui’s, knuffels je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt handgemaakt.

Ruzie met de naaimachine

Nou moet ik bekennen dat ik in mijn zwangerschap behoorlijk ruzie met de naaimachine heb gehad (hormonen denk ik) toen ik de gordijnen van de kinderkamer aan het naaien was. Ik had nog nooit een naaimachine aangeraakt voor serieuze projecten (als achtjarige oefenen en elke steek proberen bij oma op een A4 telt niet mee). Maar ook dit begon te kriebelen.

Gewoon doen!

Ik zag een aantal keer het Oliver broekje voorbij komen, van Emma & Mona, deze zou te doen zijn voor een beginner. Ik pakte een oud shirt en zette de schaar er in, dat was het makkelijke deel. Toen het naaien met de naaimachine en ook nu begon er bijna een ruzie te ontstaan tussen de naaimachine en mij, maar ik wist me te beheersen. Ik bleek de machine niet goed te hebben ingesteld en het verkeerde draad te gebruiken, daarna ging het beter. De boordjes waren het lastigste maar na mijn tweede oefenbroekje en wat tips van mijn bonusmoeder kreeg ik het door en snapte ik wat ik anders moest doen. Uiteindelijk heb ik een leuk stofje gekocht en zo toverde ik een stoer konijnenbroekje uit de naaimachine. Daarnaast maakte ik ook nog een leuke cirkelsjaal van Handmade Mieke voor erbij, ach als ik toch bezig ben. Wil jij ze ook maken? Klik op de namen van de patronen in deze tekst en je komt bij de patronen. Hier geldt trouwens ook weer dat je het gewoon moet doen, door fouten te maken leer je en daarna tover je net als mij zo’n leuk, stoer broekje en cirkelsjaal uit je naaimachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.